Талони за храна от „Казанлък“АД раздават в привилегирована детска градина

Специални привилегии получава персоналът на ОДЗ №15 „Звънче” под формата на ваучери за храна, научи Пресс тв. Оказва се, че само в тази детска градина и във филиала й „Дъга” в кв.”Изток”, на работещите се раздават въпросните талони. Те важат само за хранителния магазин на ,,Казанлък” АД в Универсалния магазин и никъде другаде.
Талоните, които са на стойност около 50 лв, в зависимост от работните дни/, раздавани в привилегированата детска градина, трябва да бъдат използвани в рамките на 2 дни от получаването им, иначе изгарят.
Сумата по ваучерите за храна се изплаща на ,,Казанлък” АД от общинския бюджет, откри екип на Пресс тв.
Самите те представляват бяло листче с печат на детското заведение, името на получателя и сумата На гърба пък е печата на ,,Казанлък”АД.

Припомняме, че Община Казанлък загуби делото срещу „Тракия Трейд”, която осъди администрацията да й плати около 4 000 000 лева за непостроения МОЛ в прочутата „Дупка” на бившата Инфекциозна болница.
Но това явно не пречи да продължава съвместната работа между кмета и собственика на дружеството.
На въпрос на Медийна група „Вис Виталис” на какъв принцип се раздават ваучерите, има ли конкурс или обществена поръчка за това, директорката на ОДЗ №15 Дешка Карагенска поиска да отговори след отсрочка от 10 минути,тъй като имало някаква промяна, която тя трябвало да уточни. Интересно за каква промяна спомена Карагенска, след като ваучерите са раздадени преди броени дни.
Десетминутната отсрочка тече и до сега, по-точно г-жа Карагенска спря да си вдига телефона.
След десетина позвънявания най–накрая телефонът бе вдигнат, но от друга жена, която обясни, че г-жа Карагенска днес не може да говори, тъй като имала гости в детската градина от Пловдив и Стара Загора.
Същият въпрос зададохме и на г-н Тошко Колев, собственик на „Казанлък”АД. Той също предпочете да не вдигне телефона и отбягна прекия контакт, но заложи на кореспонденция с sms-и. От лаконичните съобщения се сдобихме само с обещание Колев да провери как стоят нещата и да ни разясни, без уточнение колко време му е необходимо за проверката.
За припомняне е и друг факт. Детската градина „Звънче” бе напълно ремонтирана тази есен срещу сума от 200 000 лева от общинската хазна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram