Тази вечер представят поредния бестселър на Ценка Стойчева „Мистичният феникс“

Третата книга на казанлъшката писателка Ценка Стойчева „Мистичният феникс“ ще бъде представена тази вечер в Литературно-художествен музей „Чудомир“. Началният час е 17:30.

За най новата си книга авторката казва:

„Вместо да потъне в забвение, с годините „Новото лечителско изкуство” стана още по-актуална. Бих я сравнила с превъзходен коняк, на който времето само прибавя вкус и аромат и не му отнема нищо. „Мистичният феникс” е естествено нейно продължение с надграждане. Книгата има за основна задача представянето на достоверна информация, която да залегне в основите на медицината на третото хилядолетие. В нея споделям знанията, уменията и опита си, без да ги разкрасявам или изопачавам.

Информацията в двете книги се базира изцяло на личния ми опит, всички постулати от духовната съкровищница на човечеството са пречупени през него. Мое дълбоко убеждение е, че с годините методиката ми за диагностика и лечение, цялостният подход към заболяванията и психо-емоционалните проблеми на хората, ще добиват все по-широка популярност и постепенно ще се сливат с останалите методики на традиционната медицина и психологията. Това е медицината на бъдещето!“

Ценка Стойчева е публицист, лектор, общественик, свръхсетивен диагностик и лечител, писател.

Автор е на две книги – „Сребърната нишка” и „Новото лечителско изкуство”. Първата е издадена през пролетта на 2002-а година, а втората излиза от печат в Деня на народните будители, на 1-ви ноември 2006-а година и за кратко време се превръща в бестселър. Интересът към нея не намалява и до днес, а поради изчерпания си тираж книгата се счита за  библиографска рядкост.

За отбелязване е, че авторката предоставя на популярна виртуална библиотека електронния вариант и на двете си книги – за безвъзмездно и безплатно ползване, веднага след излизането им от печат. Понастоящем само „Сребърната нишка” е налична за безплатно сваляне от сайта на най-голямата българска виртуална библиотека. „Новото лечителско изкуство” е свалена от Интернет, тъй като Ценка Стойчева обмисля нейното преиздаване в книжен вариант.  Самата тя споделя, че желанието ѝ е книгите да достигнат до максимален брой читатели, които да намерят полза от споделената в тях богата и ценна информация.  

В продължение на повече от две години, от 1997 до 2000 година, ежеседмично публикува в казанлъшкия вестник „Седмица” свои статии в нейна рубрика „Интуитивното”. Впоследствие тези статии биват включени в първата ѝ книга „Сребърната нишка”.

На 24-и май 2000 г. открива в Казанлък малка езотерична книжарница „Логос”, която просъществува до април 2004-а. Само няколко месеца след откриването ѝ, от скромен търговски обект книжарницата се превръща в магнетичен духовен център. В място за срещи, за запознанства и за общуване между хора с разнородни интереси в сферата на духовното знание. Много от тези запознанства прерастват в искрени и сърдечни приятелства, които са живи и днес.

В периода 2001-2003 година бива водеща на свое 30-минутно телевизионно предаване пак под същото име – „Интуитивното”, излъчвано веднъж седмично по ефирна телевизия Казанлък.

Дарбите си на свръхсетивен диагностик и лечител започва да развива спонтанно през втората половина на 90-те, без да е била специално обучавана, да е посещавала курсове или семинари. По нейно мнение такива дарби притежава всеки един човек, но не всеки има достатъчно силен импулс да ги развива и да ги използва точно в сферата на лечителството. 

Богатия си, близо 25-годишен опит като духовен лечител, натрупва от безкористната си работа със стотици хора с различни заболявания и психо-емоционални проблеми. Постепенно, стъпка след стъпка и детайл след детайл, тя разработва своя уникална методика за цялостна диагностика и лечение. Тази методика бива изложена в достъпна и разбираема за читателя форма във втората ѝ книга „Новото лечителско изкуство”. Нейната уникалност произлиза от факта, че на вниманието на създателката ѝ са не само физическото тяло, но и подсъзнанието и записаните в него травми. Щателно обследвани и съответно лекувани посредством различни, разработени от Ценка Стойчева методи, биват всички аспекти/тела на човека – физическото, етерното, астралното, менталното и духовното.

Няколко години след издаването на „Новото лечителско изкуство” създава във фейсбук страницата „Новото лечителско изкуство с Ценка Стойчева”, за да даде възможност на многобройните си читатели, бивши пациенти, почитатели и приятели да общуват пряко с нея.
Месеци преди настоящата книга да бъде готова за печат, създава и фейсбук страницата, посветена на това заглавие – „Ценка Стойчева/Мистичният феникс/”. По нейни думи, тази страница ще е мястото във виртуалното пространство, където да влиза в общение с приятели и читатели.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram