Сovid коридор за час пред кабинетите на джипитата, за рентгена – следобед

От днес кабинет за тестване за covid-19 ще е на разположение за казанлъчани. Пробонабиращият кабинет е разположен на първи етаж на ДКЦ Поликлиника, откъм южната страна на сградата, за да се избегне смесване на потоците при пациентите. При спазване на всички противоепидемични мерки, от 14,00 часа до 17,30 ч. там ще може да се тестват безплатно хора със симптоми, насочени от общопрактикуващи лекари с талон първо с бърз антигенен тест за първоначална диагноза и при положителен резултат – проба за PCR. За пациенти, които нямат талон за насочване от личен лекар, но искат да направят изследване, тестването с бързите антигенни тестове ще се заплаща с потребителска такса и 15 лв. При позитивен резултат, човекът трябва да се свърже със своето ДжиПи, който да назначи направление за PCR. Хора, които не са здравноосигурени и имат симптоми се подават от лекаря в кабинета към РЗИ за направление за PCR тест.

Организацията за пациенти със симптоми на covid-19 в сградата на поликлиниката обаче е на път да създаде нов хаос пред кабинетите, защото е предвиден едва час за преглед и надали ще се спазва стриктно от болните, прогнозират хората.

  • Covid коридорът е от 16:30 ч. до 17:30 ч. През това време общопрактикуващите лекари ще приемат и преглеждат само пациенти със симптоми за covid инфекция.
  • Рентгенови снимки за covid инфекция ще се правят от 13:00 ч. до 17:30 часа само за пациенти, насочени от джипитата с направление.

През останалото време ДКЦ Поликлиника – Казанлък ще работи по обичайния начин с всички пациенти, без симптоми за covid.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram