С протест на колела младите от БСП се вдигат срещу продажбата на лагера в Равда

Протестно автошествие в Казанлък и района организира Младежкото обединение в БСП този четвъртък. Младежите сядат зад волана, за да се обявят срещу продажбата на бившия детски лагер в Равда за 88 евро/кв.м, каквото решение взеха управляващите от ГЕРБ и коалиция в края на март.

Недоволните млади социалисти се събират в 17:30 часа, на 18 април, на паркинга пред бл. 30 в ж.к. „Изток” в Града на розите.

Автоколоната ще дефилира под мотото „Да си върнем Равда”, което стана популярно в социалните мрежи, след като казанлъчани масово реагираха против намерението на местната власт да изтъргува имота от пет и половина декара на първа линия до морския бряг, при това на безценица.

„Ако лагерът е сантимент за нашите родители, то за нас и наследниците ни е възможност и бъдеще“, категорични са от МО на БСП в Казанлък и настояват ГЕРБ-управляващите да спрат търга.

Протестът на колела ще премине по маршрута:

Бул. „Ал. Батенберг”, бул. „23 Пехотен Шипченски полк”, с. Копринка, с. Дунавци, с. Шейново, гр. Шипка, гр. Крън, с. Енина, гр. Казанлък – бул. „Освобождение”, ул. „Шипченска епопея”, ул. „Кирил и Методий”, ул. „Паисий”, ул. „Старозагорска”, ул. „Цар Борис”, ул. „Кап. Петко войвода”, ул. „Кремона”, с. Черганово, с. Овощник, с. Розово, с. Бузовград, бул. „Розова долина”.

Финалът на автошествието е предвиден пред Община Казанлък около 20:30 ч. В протестното автодефиле от МО на БСП очакват да се включи всеки казанлъчанин, подкрепящ каузата.

Информация за протестното събитие и за действията на левицата против опитите на Община Казанлък да продаде бившия детски лагер в Равда на ниска цена е публикувана  на фейсбук страницата на БСП-Казанлък.  „Все още можем да си върнем Равда, защото имотът е наш, на казанлъчани. Да го запазим за децата ни!”, призовават младите хора.

Пресцентър на БСП-Казанлък

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram