С подписка искат отстраняване на кметския наместник в Средногорово

Жители на Средногорово искат кметът на Казанлък да отстрани от поста кметски наместник, назначеният Илиян Илиев. Прилагат подписка и своите мотиви. Все още няма становище по тяхното искане и разглеждане на поставените проблеми. Ето и текстът на писмото до кмета на Казанлък

„Като село, нямащо възможност за пряк избор на кмет, нямахме възможността да изразим своето мнение за настоящия кметски наместник и работата му в предишния мандат. Навярно липсата на втори кандидат е основната причина, да не се проведе общо селско събрание, както в другите две села.

В отчета за изминалият му мандат бяха представени нещата само в положителна насока, но далеч това не е така.

За това ще си позволим да упоменем само някой от нещата, които смятаме за нередни.

  1. Когато има възникнал проблем в селото, той не приема нещата и не решава адекватно, други хора се отзовават и помагат, а след това си преписва заслугите.
  2. Поведението му спрямо жителите на селото, особено хора, които изразяват различно от неговото мнение. Високомерният му тон, крещенето му, изгонването на хора от Кметството, за това , че не са му приятели, както и обиждането на възрастни хора.
  3. Поддържане на реда на селото – още в стъпване в длъжността кмет на село Средногорово, първото, което направи е да си асфалтира пътя пред собствения си дом ул. “Георги Бенковски“ и да си постави бордюри

-коси се само покрай кметството и на няколко места на главната улица, второстепенните улици не се поглеждат, а на опонентите да не говорим

-в същото време пъдаря коси в личния му имот в работно време

-Дървесината, която беше добита от почистването и корекцията на коритото на реката през 2019г. не беше раздадена на слаби и нуждаещи се, а беше продадена на хора от неговото обкръжение.

       4. По време на пандемията дезинфекцията на улици се осъществи само на главната улица и част от второстепенните улици.

        5. Не беше изпълнено вашето уважение към домакинствата „жителите на селото“  за Празника на розата 2020 да получат знамена, бяха раздадени само на определени хора.

Ние изразяваме мнение, че ако имаше ново събрание, имайки предвид тези слабости в работата му, той нямаше да получи нашият вот за втори мандат, като се има предвид как беше спечелен първият.

За това, което ви казваме, вие може да се уверите, чрез една анкета между жителите или по ваша преценка, защото те се страхуват да говорят открито.

Настояваме за човек, който да познава проблемите на селото и жителите му, да помага с каквото може, да уважава хората и милее за тях.

Прилагаме подписка от част от жителите на с. Средногорово за отстраняване от длъжност на сегашния кметски наместник.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram