Състезания с каруци, бой по полицаи, смърт

Добро утро, приятели. Момче от махалата се разхожда с мачете в ръце. Снимката ни я пращат притеснени граждани на Казанлък. Защо се случва така?
Да помислим – ако вие тръгнете с мачете в ръце из града – ще ви спре ли полицията? Да, ще ви спре.

Но тях не ги спират.

Ако вие искате да се  возите на незаконно превозно средство, примерно – щайга на колела, ще ви спре ли полицията, щото сте опасни за движението? Да, ще ви спре.

Ама тях не ги спират.

ПРИПОМНЯМЕ някои факти от последните дни:

В момента  са задържани двама цигани, заради катастрофата в Казанлък, която взе две жертви – момче и момиче на 22 и 23 години. Катастрофата бе причинена от СЪСТЕЗАТЕЛНИ каруци на местните роми, които щели да са  част от нерегламентирано съзтезание на пътя Казанлък – Черганово.

Пак в Казанлък, в центъра на площада стана масов бой с роми.

Пак в района, в Мъглиж, роми биха полицаи. Защото служителите на реда отишли да издирват заподозрени лица за нелегални състезания с КАРУЦИ.

ОБОБЩЕНО: В централна  България може да видите как се бият полицаи, защото искат да си свършат работата, как хора се  разхождат с мачете посред бял ден, как същите тия хора заплашват, че ще хвърчат глави, как става  масов побой в центъра на града.
Изобщо – идилия! Казанлъшка идилия, която завършва с  катастрофа с каруца и смърт. На два човешки живота. И следва – тотална  безнаказаност и заплахи за саморазправа от страна на махалата. И разходки с мачете.

А вие имате ли мачете?

Снимките от корицата са от днес. 1 ноември. Ден на будителите.

Източник: lentata.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram