Съседи на стадион „Берое“ подали жалба след мача на тима с ЦСКА

„До 2 месеца ще имаме лица с повдигнато обвинение за повредата на целостта на настилката на стадион “Берое“ по време и след  мача на ПФК „Берое“  и  ЦСКА в Стара Загора в началото на април.

Тече досъдебно производство по случая във Второ районно управление на полицията, което е в начален стадий. Записи от охранителните камери са изпратени в РДВР – София“, съобщи в интервю за Радио Стара Загора комисар Илиян Илиев, началник сектор „Охранителна полиция“ в ОД на МВР – Стара Загора.

През миналата година има образувано досъдебно производство за внасяне на пиротехнически средства на стадиона за мача на „Берое“, допълни комисар Илиев. По думите му феновете са много изобретателни.

Проблем по организацията по време на футболни срещи в Стара Загора е и липсата на паркоместа, особено в западната част на стадиона. Има сигнали и жалби за създадено неудобство на живущите в близост. Автомобили паркират почти до завоя за кв. „Дъбрава“, каза още комисар Илиев.

Законът за футболното хулиганство е ефективен и наказанията в него са строги. Забраната за присъствие на фенове е най-строгото наказание. Около 10 -12 души от феновете на „Берое“ и още толкова от феновете на други отбори годишно понасят наказания по Закона, допълни комисар Илиев.

25 служители с 3 автомобила охраняваха нашите фенове в София за  вчерашната среща, феновете се държаха коректно, каза още комисар Илиян Илиев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram