Съдът ще заседава за ареста на побойниците от Раднево

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе днес искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Динко А., на 23 г., Калчо И., на 39 г., Антон И., на 21 г., и Стефан И., на 20 г., всички от гр. Раднево, привлечени като обвиняеми за опит за убийство по хулигански подбуди, който останал недовършен по независещи от тях причини – престъпление по чл. 116 алинея 1 точка 11 във връзка с чл. 115 във връзка с чл. 20 ал. 2 във връзка с чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс, а за обв. Стефан И. за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди – престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 4  и т. 11 във връзка с чл. 115 във връзка с чл. 20 ал. 2 във връзка с чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 2 май 2016 г. в гр. Раднево е възникнало спречкване за отнето предимство на пътя между обв. Стефан И. и постр. Г.Н., на 28 г. Обв. Стефан И. се оплакала на баща си Калчо И. и заедно с братовчедите си Антон И. и Динко А. решили да се саморазправят. Четиримата с автомобил започнали да търсят Г. Н. и неговите приятели, след което ги открили и преследвали до центъра на гр. Раднево, близо до фитнес зала. Там четиримата обвиняеми слезли от автомобила и с бухалки, пръти и други предмети се нахвърлили върху пострадалите Г.Н., Ж.Ж., на 27 г., и Ц.К., на 28 г. На Г.Н. е бил нанесен побой с бухалки и пръти в главата и тялото, Ж.Ж. е бил прободен с нож в гърба, а Ц.К. е с наранявания по главата.

Според Окръжна прокуратура-Стара Загора са налице безспорни доказателства за хулиганските подбуди на четиримата обвиняеми – инцидентът е станал в центъра на гр. Раднево и пред множество свидетели, които изразили възмущението си от тяхното деяние.

За престъплението, за което са повдигнати обвинения на четиримата, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 г. или доживотен затвор.

Днес, 5 май 2016 г., Окръжен съд-Стара Загора ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram