Съдът се произнесе окончателно. Тунел под Шипка ще има!

Петчленен състав на Върховния административен съд на Република България окончателно се произнесе по отношение бъдещето на проекта за обходен път на Габрово, с тунел под връх Шипка. Тунел ще има, научи новинарският портал за Габрово и региона “Габрово Нюз”. Решението, обявено в понеделник в късния следобед, е последно и не подлежи на обжалване пред други инстанции.

Върховната прокуратура не уважи жалбата на Сдружение “ВВФ – Световен фонд за дивата природа, Дунавско – Карпатска програма България”, Николай Цветанов, Росен Димов и Петър Петров, които обжалваха не само процедурата, а въобще предвиденото трасе като цяло и присъди своето решение в полза на Оперативната програма “Транспорт”.

Проектът за тунел под Шипка е приоритетен пред страната ни през следващия програмен период 2014 – 2020 и е един от малкото обекти в България, по които се изпълняват дейности по Оперативна програма “Транспорт”, в частта пътно строителство. Голямата част от другите обекти, свързани с пътната инфраструктура, в момента нямат пълна документация и проектна готовност да бъдат стартирани.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram