Съдът отсъди най-тежката мярка за неотклонение за мъжа, блъснал дете в Бузовград

Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 57-годишния Д. К. от с.Розово, община Казанлък. 

Към момента същият е привлечен като обвиняем за това, че на 11.11.2022 г. в с.Бузовград, община Казанлък, при управление на лек автомобил, нарушавайки правила от Закона за движение по пътищата, по непредпазливост, е причинил средна телесна повреда на 14-годишно момче, като деянието е извършено в пияно състояние, след употреба на наркотични вещества и деецът е избягал от местопроизшествието.

В съдебно заседание прокурорът заяви, че поддържа искането за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“. 

Защитникът пледира съдът да постанови по-лека мярка за неотклонение, а именно „Домашен арест“, предвид здравословното състояние, чистото съдебно минало и добрите характеристични данни на подзащитния му.

Районен съд – Казанлък прие, че от събраните до този момент доказателства в хода на разследването – разпит на свидетели, записи от охранителни видеокамери и други, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпното деяние, в което е обвинен. Съдът счете, че е налице реалната опасност Д. К. да се укрие и да извърши друго престъпление, който извод направи и въз основа на поведението му след настъпването на инцидента. 

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в три дневен срок.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram