Съветниците на БСП с предложение за конфискуване на каруци

Налагането на принудителна административна мярка „задържане на ППС” при констатирани нарушения е част от предложенията на Групата общински съветници на БСП, внесени за промяна на Наредба №30. Да се забрани умишленото затрудняване, спиране или изменение на движението по улиците, площадите и пътищата на територията на община Казанлък, отворени за обществено ползване, предлагат още от БСП.

В края на м. октомври при тежка катастрофа с необозначена каруца загинаха двама младежи от Казанлък. Инцидентът провокира гражданско недоволство и подписки срещу безконтролното движение на каруци по пътищата.

“В община Казанлък се оказаха регистрирани 281 каруци, а същевременно кметът обяви, че “ движението на каруци е забранено”. И до днес няма отговор на въпроса ни как се упражнява контрол”, каза председателят на Групата Пламен Караджов. Той и колегите му от левицата внесоха предложение за законодателна промяна чрез народните представители за налагане на ПЪЛНА ЗАБРАНА на движението на каруци по републиканската и общинските пътни мрежи.

“До гласуването на промяната от парламента БСП е категорична, че всички ППС с животинска тяга трябва да отговарят на изискванията на Закона за движение по пътищата и да го спазват стриктно. На нарушителите да се налагат строгите законови мерки и санкции, съответните административни и общински структури да създадат условия за безопасност и да носят своята отговорност. Нужна е сигурността на пътя за живота на всеки участник в движението”, категорични са съветниците на БСП.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram