Студен вятър идва следобед

Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, към края на деня и в югоизточните райони от страната. Ще бъде умерен, в Дунавската равнина, а през нощта и в Североизточна България – силен и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, главно в югоизточните райони и с гръмотевици. Вечерта облачността от северозапад ще започне да се разкъсва и намалява. В Казанлък максималните температури, днес ще достигнат до 19° .

В планините ще духа умерен и силен западен, след обяд северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг, но след обяд с понижението на температурите границата между дъжд и сняг ще се понижава. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, където е възможно да прегърми. Ще духа умерен, по Южното Черноморие – временно силен вятър от юг-югозапад. Към края на деня вятърът ще се ориентира от запад, през нощта – от северозапад, по северното крайбрежие ще е силен, и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram