„Стрела“ Телефонна измама

„Здравейте искам да подам сигнал за нова телефонна измама, чрез ботове от компютър! От няколко дни ми звъни един номер теленорски първите осем цифри са еднакви само последните две са различни и при вдигане на съответното обаждане веднага ме таксува по 1,20 лв, а при обратно набиране ми казва, че такъв номер не съществува!“

Това написа до редакцията казанлъчанка, която алармира за този вид телефонна измама.

В разговори с управители на мобилни оператори, те споделиха, че няма как да бъде ограничен подобен номер и да е ясно, че той се използва за подобен вид дейност целяща натрупване на сметки от абонати.

Същевременно стана ясно, че е честа практика на домашни стационарни телефони да се прозвънява и затваря, като възрастните хора набират номера. Твърде често става дума за познатите импулсни телефони или номера от чужбина, които само при вдигане и набиране натрупват сметки, които възрастните хора се налага да плащат и се чудят от къде са се появили.

Така, че такъв вид измама има, на който потърпевши могат да станат, не само възрастни хора. И отново апелът е да бъдем винаги мнителни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram