Страх ги е да се опълчат на правителството в оставка

Общинският съвет на Казанлък избяга от отговорност днес да бъде час по-скоро приета политическа Декларация против настаняване на бежанци на територията на община Казанлък, в която изрично е упоменато, че“ не желаем Община Казанлък да сключва Споразумение за интеграция на бежанци.“ Предложението е внесено в ОбС преди две седмици, заяви ръководителят на Групата съветници на „БСП лява България” в местния парламент Пламен Караджов. Председателят на ОБС Николай Златанов пък посочи, че Декларацията не е била включена в дневния ред на отделните комисии за разглеждане и на Председателския съвет и по тази причина не е в рамките на днешната сесия.

Страх ги е (съветниците от ГЕРБ) да се опълчат на правителството в оставка, казва в интервю Пламен Караджов. Това е политическа декларация, не е необходимо тя да се обсъжда в комисии, можеше да гласуваме днес, но явно отлагането й за по-късен етап е стратегически ход, обяснява Караджов.

 Декларацията е адресирана до президента на Република България, премиерът в оставка Борисов, кмета на Казанлък и трябваше да покаже категоричната позиция на Казанлък за това, че не искаме разселването на бежанци на територията на Община Казанлък, категоричен бе ръководителят на Групата съветници на „БСП лява България”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram