Стопански факултет на Тракийски университет дипломира 138 икономисти

С посрещане на знамето на Стопански факултет на Тракийски университет – Стара Загора, на музикалния фон на студентския химн и химна на България започна тържествената церемония по връчване на дипломите на 138 абсолвенти.

Стопански факултет на Тракийски университет дипломира 122 Бакалаври и  16 Магистри по икономика от три бакалавърски специалности (Аграрна икономика, Регионална икономика и Бизнес икономика) и шест магистърски специалности (Финанси и счетоводство на фирмата, Икономика и управление на бизнеса, Икономика на алтернативния туризъм, Икономика и мениджмънт на човешките ресурси, Предприемачество и стратегически маркетинг, Икономически анализ и проекти за регионалното развитие).

Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков поздрави дипломирания випуск: „Вие завършвате един от младите факултети на Тракийския университет, който през последните години набра такава сериозна скорост, че вече и големите икономически университети се съобразяват с него и той върви с една много добра репутация и имидж. Поздравления за вас и вашите преподаватели. Гордея се, че когато посещавам държавни, местни и бизнес институции, виждам там да работят възпитаници на Стопанския факултет. Те имат добро кариерно развитие, което се дължи на добрата подготовка, която са получили тук. Не се съмнявам, че и вие сте добре подготвени, надграждайте, не късайте връзката с университета, може да продължите като докторанти и асистенти тук. Желая Ви попътен вятър и сбъдване на мечтите ви.“

Деканът на факултета доц. Блага Стойкова приветства абсолвентите: „Скъпи абсолвенти, убедена съм, че професионалните знания, които получихте в Стопански факултет, ще ви помогнат в бъдещата реализация. Когато ви гледам днес в академичните тоги, млади, красиви и усмихнати, изпитвам истинска гордост, че сте наши възпитаници. Сърдечно ви благодаря за активното участие в учебната и научно-изследователската дейност, за участието ви в международни научни конференции, спортната и художествената дейност. Ние, вашите преподаватели, сме убедени в професионалната ви реализация като висококвалифицирани специалисти в сферата на националната икономика. Скъпи абсолвенти, бъдете себе си и на добър час!“

Дипломираните икономисти бяха поздравени и поканени на работа от Иванка Сотирова – заместник-кмет образование, здравеопазване и социални дейности на общ. Стара Загора: „Общината и цялата област разчитаме на подготовката на тези кадри, защото днес, повече отвсякога, те са ни нужни, нужни са на цялата икономика на страната, но за града, особено с перспективите, които предстоят са крайно необходими. Обръщам се към цялата академична общност на Тракийския университет и ги поздравявам за работата им в тази пандемична обстановка. Университетът беше един от първите, който въведе по най-нов начин провеждането на кандидатстудентските изпити и цялостното обучение. Уважаеми преподаватели, поклон пред вашето дръзновение, упоритост и резултатите, които постигате. Стопанският факултет е с нови специалности, на които общината много разчита, те са изключително важни за бъдещето развитие на града и региона, на страната. Уважаеми абсолвенти, общинска администрация е готова да ви приеме на работа, защото имаме необходимост от подготвени кадри като вас. Желая ви дръзновение и не забравяйте да мечтаете!“

Най-новите завършили икономисти на Стопански факултет, положиха клетва и получиха своите дипломи за висше образование, като отличниците имаха честта да бъдат лично поздравени от ректорско и декански ръководства, както и от представители на държавни администрации и бизнес институции.

Бляскавата церемония беше украсена с чаровните изпълнения на децата от джаз-балет „Каприз“ и завърши с музикален подарък за всички – изпълнение на старозагорската рок-група Downtown, чиито солист е юрист от Тракийски университет – адвокат Димо Димитров.

Музикалното настроение вдигна градуса на абсолвентския адреналин и 138 шапки литнаха към професионалния път на икономиста!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram