Стенли: Вече 8 години даряваме надежда

На 4-и февруари отбелязваме Световния ден за борба с рака. Ден, който обединява хора, общности и цели държави, за да повиши осведомеността на хората и да се привлече вниманието към проблемите, свързани със злокачествените заболявания и тяхното лечение.

Близо 8 години съпричастна към каузата е и нициативата на казанлъчанина Стенли Нанчев. Стилистът и неговият салон на ул. „Иван Вазов“ 4 движат напред кампанията „Надеждата е красива“. С помощта на Асоциация „Промени живота си сега“ са изработени над 5 000 перуки, предоставени напълно безплатно на жени с онкологични и други заболявания. Началото е поставено на 8 март през 2015 г., когато Станимир Нанчев дарява 50 перуки на жени, преминали през химиотерапия. Примерът му е вдъхновяващ за коафьори и психолози от различни български градове. Хиляди, цели семейства, млади жени и деца, доброволно даряват косите си за направата на перуки, които стигат до онкоболни пациенти.

„С тази подкрепа им показваме, че не са сами в своята борба, вдъхваме им надежда“, разказва Стенли. Той и екипът му ежедневно получават запитвания за участие в кампанията. Все повече деца искат да се включат, интересуват се, задават въпроси. Изработката е в рамките на 20 дни, добавя стилистът. Не всеки с желание и чисто сърце да дари, има този шанс, защото и тук си има изисквания. За да послужи за перука, необходимата дължина на косата, която ще бъде отрязана, е минимум 35 сантиметра, обяснява за екипа ни Стенли. А повече информация може да бъде получена на място в салона или на 0896640044.

Всяка година във връзка с Деня на детето – 1 юни, се провежда и кампания „Деца подаряват коси за деца“. „Помагаме не само на възрастни да добият самочувствие и получат подкрепа в най-трудните си житейски периоди, но и на млади хора. Кампанията ,,НАДЕЖДАТА Е КРАСИВА“ ни направи по-уверени и вдъхнови хора от цялата страна, повярвали в нас и каузата“, добавя Стенли и благодари на всички, които са дарили и продължават да го правят за благородната цел.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram