Стартира „Солидарен Великден” по инициатива на Корнелия Нинова и социалистите в област Стара Загора

Над 300 козунака и други хранителни продукти бяха доставени на възрастни хора, безработни, социално слаби и млади семейства в област Стара Загора. Благотворителната акция „Солидарен Великден” е по инициатива на  председателя на партията Корнелия Нинова. Великденското дарение достигна до хората, благодарение на организацията на местните общински партийни ръководства в Гурково, Мъглиж, Николаево и Опан. Продуктите се доставят от доброволци на БСП при спазване на всички мерки, въведени за борба с пандемията.

„Днес всяко семейство търпи лишения. Хиляди останаха без работа и доходи. като национално отговорна партия ние проявяваме своята човечност и съпричастност към другия в тези трудни дни. Ние винаги сме защитавали слабите, онеправданите и беззащитните. Въпреки тежкото време за партията, включително и във финансов план, ние сме верни на принципа на солидарността и на политическото достойнство”,  се казва в писмото на Корнелия Нинова до председателите на общински съвети. Тя благодари за организираните дарителски кампании в помощ на болници и на хора в неравностойно положение, както и на народните представители за тяхната благотворителност.

Общо 10 000 козунака дари Нинова за „Солидарен Великден”, партийните ръководства, депутати и членове по места закупуват и други български стоки, за да ги дарят по време на светлите християнски празници в цялата страна с пожелание за здраве и  вяра.

Пресцентър
Областен съвет на БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram