Старозагорски прокурори обявиха, че ще отстояват принципа на разделение на властите

Прокурори от Стара Загора, Пловдив и Видин се обявиха срещу опитите прокуратурата да бъде замесвана в политически скандали. Позициите им са качени на сайта на прокуратурата.

От Апелативната прокуратура в Пловдив се обявяват и против опитите да се осъществява вмешателство в работата на държавното обвинение.

„Ние изпълняваме задълженията си безпристрастно и обективно, по съвест и вътрешно убеждение, и в нашата работа се ръководим единствено от Конституцията на Република България и върховенството на закона“, казват магистратите.  

С позицията си те заявяват, че няма да позволят да им бъде оказвано влияние и натиск в работата и ще продължат да работят в интерес на българските граждани, без да се съобразяват с политически влияния и всякакви други опити за намеси.

Колегите им от Стара Загора казват, че ще отстояват спазването и зачитането върховенството на закона и принципа на разделение на властите. Те призовават да бъдат отстоявани установените демократични принципи в Конституцията.

Прокурорите от Видин посочват, че са единни в желанието си за спазването на законността само чрез способите, посочени изчерпателно в Конституцията. Действията на магистратите, както и досега, ще почиват единствено на закона, следвайки принципа на правовата държава, посочват те.

Видинските прокурори се противопоставят на опитите в страната от последните дни за дестабилизация на прокуратурата.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram