Стара Загора награди танцовите ни дуети

Седмица след домакинския турнир на „Киара Н в Казанлък”, още един град от областта – Стара Загора, прие турнири по спортни танци. В събота в областния град се проведе Купа България и Открит турнир по спортни танци ЗАГОРА ДАНС 2014, организирани от БФСТ и КСТ „Загора Данс 2005“. КСТ „Роза” и „Киара-Н” успяха да завоюват медали и в тази надпревара на паркета.бялковлjpg

В Купа България със сребро и бронз от турнира при юноши старша възраст са Калоян Бялков – Симона Семова от Клуб „Роза” в „стандарт” и „латина”. При младежите, на стандартни танци, Стоян Петров – Десислава Тенева също са със сребърни медали.

При юношите младша възраст шампионите на „Киара-Н“ Иван Матанов и Полина Куцарова заеха второ място при изпълнение на„латина”.

киара НлjpgПоредица от призови места имат представителите на двата клуба в Открития турнир. В клас 18A+A „стандарт“ първото място е за възпитаниците на Ваня и Петър Радеви от клуб „Роза” Стоян Петров – Десислава Тенева. В клас 13 D  Венко Венков  и Лидия Елкина от „Киара – Н“ спечелиха сребърни медали, а съотборниците им в клас 11 D Християн Въгляров и Ксандриния Капелова от смесената двойка на клубовете „Киара-Н“  и  „Ксани денс“ Велико Търново са втори. С бронзови медали са Николай Ламбов – Габриела Инджова от клуб „Роза”.

Над 400 състезатели и 137 танцови двойки взеха участие в състезанията, които се проведоха в Общинската спортна зала „Иван Вазов”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram