„Стандарт енд пуърс“ повиши кредитния рейтинг на Община Стара Загора на ВВ+

В Стара Загора се проведе годишната среща по акредитацията на общината с представители на Международната рейтингова агенция „Стандарт енд пуърс“. Водещ одитор е Феликс Ейгел – директор Международни и обществени финанси на агенцията. След финалната среща предстои да се проведе кредитен съвет, който ще преразгледа кредитния рейтинг на общината за 2012г . и ще се произнесе през м. май.

Благодарение на запазената добра политика за финансите на общината, през 2012 г. рейтинговата агенция „Стандарт енд пуърс“ повиши дългосрочния кредитен рейтинг на Община Стара Загора на ВВ+, със стабилна перспектива. Очакваме оценката от одита да бъде за запазване на рейтинга или повишаването му, коментира главният финансист Цанка Ганева.

Община Стара Загора бе сред първите пет с най-добра обща оценка в изследване на финансовата стабилност на местните власти за 2012г., посочени от Министерството на финансите. Критериите бяха разделени в 4 групи- Показатели за финансова самостоятелност, Показатели за финансова устойчивост, Показатели за ефективност и Показатели за инвестиционна активност, припомнят от Администрацията в съобщение до медиите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram