Спипаха химика Краси Маратонката насред София

Обявен за общодържавно издирване нелегален производител на опиати е бил арестуван в хода на специализирана акция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – Сливен в София .46-годишният Красимир С.- Маратонката обявен за издирване от 17 май т.г., когато успява да се изплъзне от криминалистите, атакували лаборатория в село Стара река.
Тогава акцията приключи с истински екшън, стигна се до стрелба в района на пътен възел Петолъчката, където джипът на преследваните избута полицейската патрулка. Трима от съдружниците в нелегалната дейност бяха задържани край Пазарджик, а тарторът им потъна в неизвестност. От тайници в наетата къща бяха иззети около 1 ,5 кг метаамфетамини.
Маратонката е бил арестуван в апартамент, нает на името на софийския му авер И. В. /28/.При обиска на жилището са намерени вещества, прекурсори и предмети, необходими за производството на синтетична дрога. Иззети са неистински български документи за самоличност /лична карта и свидетелство за управление на мпс/, ползвани от стария познат на криминалистите
Веществените доказателства са иззети по образувано досъдебно производство на ОДМВР-Сливен за извършено престъпление по чл.354а от НК. Мъжът е арестуван за срок от 72 часа. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава.

Христо ХристовХристо Христов

снимка на публикацията: Монитор

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram