Слънчево и до 32°

Днес ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове над Източна България, а по-късно след обяд и над останалата част от страната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. По-значителни ще са явленията в планинските райони. Има условия и за градушки. Максималните температури ще са между 27° и 32°.

Преди обяд над планините от Южна България ще бъде предимно слънчево, над Централна Стара планина ще има купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегъри. След обяд, и над масивите от Южна България, ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 24-27°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram