Слънцето блести с минусови температури

Жълт предупредителен код за ниски температури е обявен за 12 области на страната за 24 февруари, показва справка в сайта на НИМХ.

Според синоптиците дневните температури ще останат отрицателни.

Предупреждението се отнася за областите Кюстендил, Перник, София и Софийска област, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и Шумен.

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца.

Днес ще преобладава слънчево време, над Югоизточна България ще е със значителна облачност и на отделни места там ще превали слаб сняг. Вятърът ще е от север-североизток, ще бъде слаб, в източните райони – умерен. Максималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над източната половина от страната. Ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по-високите и открити части и временно силен североизточен вятър и остават условията за снегонавявания. Максимална температура на височина 1200 метра – около минус 5°, на 2000 метра – около минус 10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места, главно в южните райони, ще превали сняг. Ще духа умерен, временно и силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 0° и 3°.Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала с тенденция да отслабва.

news.bg

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram