Славяна Орачева, Изправи се БГ, отговаря на въпросите от рубриката „Вис виталис пита“

На всяка партия/коалиция радиото предоставя по 5 минути ефирно време за предизборно студио – кратко интервю с кандидат за депутат, посочен от съответния предизборен щаб, който да отговори на следните 3 въпроса:

  1. Кое ще е новото и различното, което Вашата партия/коалиция ще се старае да прокарва в работата на новия Парламент?
  2. Кои са 3-те най-важни проблема на гражданите на община Казанлък, решенията на които Вашата партия/коалиция ще отстоява в Народното събрание?
  3. Вашата лична кауза за Казанлък?
  1. Ние от Изправи се БГ влизайки в парламента ще настояваме за повишаване доходите на обикновенните граждани, подкрепа на бизнеса,демонтиране и ревизия на едноличния модел на управление.Ние се ангажираме в 45-ото Народно събрание да осъществим следните мерки, а именно:
  • Ускорено повишаване доходите на българските граждани при запазване на фискална стабилност;
  • Стимулиране на бизнеса и семейните стопанства;
  • Ускорена модернизация на икономиката и електронно управление. Затваряне на гишетата.Почтено  държавно управление;
  • Ревизия на управлението и възстановяване на справедливостта;
  • Мащабна съдебна реформа. Промени в Конституцията;
  • Неотложна законодателна програма в защита на обикновените хора;
  • Достъпно здравеопазване без доплащане;
  • Гаранции за чиста околна среда;
  • Адекватни социални услуги.Култура;
  • Защита на потребителите от монополите. Свобода на словото;

2.Един от основния поминък в община Казанлък е производството на етерично-маслени култури, скоето се славим по цял свят.Затова ние от „Изправи се БГ.“ като платформа на обикновения гражданин ще застанем в подкрепа както на розопроизводителите така и на земеделските производители и животновъдите.Ще настояваме в Казанлък да бъде изградена закрита спортна зала,от която жителите имат огромна необходимост. Ще настояваме за привличането на български и чуждестранни инвеститори с цел да бъдат разкрити нови производства,нови работни места,което от своя страна ще доведе до запазване и оставане на младите хора в региона осигурявайки им по-високи доходи.Ще настояваме за отпускане на целеви средства от държавния бюджет, за организиране и провеждане на едни от най-големите фестивали с национално значение като: Фестивал на розата, Чудомирови празници, Празник в долината на Тракийските царе….


3.Влизайки в Парламента, в лизам с ясното съзнание за огромната отговорност, която ми предстои работейки единствено и само в подкрепа на гражданите на България. Моята лична кауза не засяга единствено жителите на град Казанлък.Това е проблем в национален мащаб, а именно децата с увреждания, които са освидетелствани с ЕР на ТЕЛК ,с определени 50% и над 50% вид и степен на увреждане. Лицата с увреждания много по-  трудно се реализират на пазара на труда, поради което много от тях разчитат на подкрепа на семействата си, които от своя страна също нямат възможност да им оказват подкрепа, предвид факта, че много често един от двамата родители не работи.През годините в България се работи, но не достатъчно в насока подобряване възможността на лицата с увреждания, да бъдат трудово заети с редица мерки и облекчения предлагани на работодателите, които наемат хора с увреждания. Въпреки това много от тях нямат възможност да се реализират на пазара на труда. Едно от нещата  по които ще работя е усилено и целенасочено създаване на социални предприятия, в които хората с увреждания да могат да се реализират, да упражняват някакъв вид дейност/труд, като същевременно с това имат възможност да се чувстват пълноценни, да общуват, да създават своя среда, да допринасят с труда си за икономиката, да се чувстват пълноценни и финансово независими. По този начин те имат много по-голяма възможност да  участват в обчествените процеси, както и да се предотврати социалната изолация, в която по един или друг начин изпадат на фона на бързо развиващата се социално-икономическа ситуация не само в България, но и в световен мащаб.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram