Скъпи съграждани, дарете нова книга на своята библиотека, подкрепете духовността!

С този призив Общинската библиотека „Искра“ прикани казанлъчани да се включат в най-новата кампания „Дари книга – дари духовност“. Тя се провежда през април, когато в цялата страна е в ход „Маратон на четенето 2018“.

До края на месеца в програмата на ОБ „Искра” присъстват инициативи от „Празници на детската книга и изкуствата за деца” и от националната кампания „Маратон на четенето”.

В Детско-юношески отдел и във филиалите на библиотеката се отбелязват годишнини на бележити детски писатели, четене на любими детски произведения, творчески ателиета, изложби, спектакли. Детско-юношеският отдел организира Празник на буквите „Вече съм грамотен” за първокласниците от общината. Библиотекари и доброволци посещават детски градини с „Вълшебното куфарче”.
В „Маратон на четенето” се включиха и отделите „Заемна за възрастни”, „Изкуство” и „Краезнание” с цикъл витрини и изложби. Организират се литературни срещи с поети и писатели от града и страната.

В Дните на отворените врати ще се провеждат библиотечни екскурзии и инициативата „Стани библиотекар за едни час”. Великденски подарък ще споходи всеки желаещ да стане читател на библиотеката именно в тези дни- безплатен едногодишен абонамент.

23 април – Световният ден на книгата и авторското право, е определен за честване от ЮНЕСКО. Празнуването на този ден в целия свят има за цел за насърчи четенето, издателската дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право.
От 2006 година Българската библиотечно-информационна асоциация организира Национална кампания „Четяща България”, в която Общинска библиотека „Искра” участва от самото начало. Кампанията си поставя за цел да популяризира книгата като основен фактор за духовното развитие на личността и да възвърне интереса към четенето. Тази година начинанието се провежда под патронажа на Кмета на Община Казанлък госпожа Галина Стоянова.

Даренията на нови книги се приемат всеки делничен ден от 9:00 до 18:00 ч. в отдел „Заемна“, съобщават от библиотека „Искра“.

„Да подкрепим процеса на четене, така необходим за израстването на нацията!“, призова директорът на библиотека „Искра“ Анна Кожухарова.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram