Скромен протест срещу каруците в Казанлък

В Казанлък днес се проведе протест с искане за забрана на каруците по пътищата. На централния площад в града излязоха единствено организаторът Боряна Алексиева и нейни близки.

Според Алексиева приетите на първо четене от Общински съвет-Казанлък промени в режима на движение на каруците няма да доведат до решение на проблема. По думите ѝ без тотална забрана на движението на каруци по пътищата опасността отново да се стигне до тежки катастрофи със загинали е напълно реална.

„В Народното събрание трябва да се започне някакъв дебат. Като гледам колко хора има на площада, няма как да започне дебат, защото всички ще кажат: „Ами то няма интерес. Защо да променяме закона за движение по пътищата?“, каза Алексиева.

„Явни всички са съгласни 12-годишни деца, както е сега записано в закона, съвсем самостоятелно да могат да управляват каруца по първокласните пътища на България. Това е записано в закона. Хората явно нямат никакъв интерес от това. Всички си мислят, че са застраховани и че на тях няма да им се случи това, което се случи на родителите на Вики и на Цанко“, добави тя, споменавайки имената на двама загинали при инцидент с каруци.

Боряна Алексиева заяви, че ще продължи и утре с протестните действия, въпреки липсата на интерес от страна на казанлъшката общественост./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram