РУО Стара Загора с препоръки към родителите за учебната година и ковид кризата

Регионалното управление на образованието – Стара Загора публикува препоръки към родителите как да подготвят децата си за новостите през учебната година и Ковид кризата. Вижте 12-те идеи за родители тук: https://drive.google.com/file/d/19FPprH5evfjvAOG3q48QtgWmod6u1kBM/view

„Обяснете на децата си, че е важно да се спазват предпазните мерки, но това не означава, че няма да могат да се запознаят и да играят със съучениците си“, пишат от Асоциация „Родители“, автор на текстовете.

Министерството на образованието и науката вече е разпространило до всички училища общи протоколи за действие, но всяко учебно заведение ще организира учебния си процес в съответсвие със своите особености, така че да осигури максимално безопасна среда за децата и учителите.

Някои казанлъшки училища вече публикуваха информация за старта на учебната година, с различни часове на тържествата за отделните класове на 15 септември.

Откриването на новата 2020/2021 учебна година ще премине под знака на задължителните мерки за работа в условия на COVID – 19, предписани от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването. Учениците са длъжни да носят маски в общите части на сградата, но не и в класните стаи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram