Родители искат по-строг филтър в градините и без извинителни бележки от лекар

Нов спор сред родители разпалва страстите в социалната врежа. В популярна група с участието на майки от Казанлък бе подета дискусия за необходимостта от временно отпадане на извинителните бележки при отсъствията на децата в градините, както да бъдат спирани от градина децата със симптоми на простудни заболявания.
Има отправено предложение към Община Казанлък незабавно да задължи директорите на детските градини да преустанови „изискването за извинителни бележки от лекар в периода на официално удължената епидемична обстановка!“.
В един от коментарите се казва: „Щом в други общини е разрешено отсъствия да бъдат извинявани само със заявление от страна на родителя, недоумявам защо в нашата община принуждават нас, родителите, да рискуваме здравето си, чакайки с часове пред кабинети със заразно болни, за да получим извинителни бележки за отсъствията на децата ни по време на пандемия!? Нека компетентните длъжностни лица да изпълнят вменените им задължения и да преустановят тази абсурдна практика!“.

Детските градини и яслите работят от началото на годината със строг сутрешен филтър и с изискване за медицинско от личния лекар. Има обаче болни деца, които се допускат в сградите, въпреки правилата, недоволстват други родители.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram