РИОСВ-Стара Загора: Няма замърсяване на въздуха в град Казанлък

До 10:00 часа днес не са отчетени превишения на нормите, характеризиращи качеството на въздуха в района на „Арсенал“ АД, гр. Казанлък, съобщават от РИОСВ. Извършват се измервания на площадката на дружеството с апаратура на Гражданска защита, които от вчера- при първия възникнал инцидент, както и днес, не показват отклонения от нормите.

Също от късните следобедни часове, на мястото на инцидента в „Арсенал“ е разположена апаратура на Регионална лаборатория – Стара Загора, която следи нивата на фините прахови частици-основен замърсител при възникнали пожари.

РИОСВ–Стара Загора осъществява непрекъснат контрол на качеството на въздуха. Отчетените стойности и от най-близко разположената автоматична стационарна станция от системата за мониторинг на въздуха – в село Ръжена също не показват превишения на нормите на контролираните показатели и не съществува риск за здравето на хората.

Във връзка с нововъзникнал инцидент тази сутрин на място на площадката на дружество „Арсенал“ АД в Казанлък ще бъде разположена и мобилна станция за контрол на въздуха на Изпълнителна агенция по околна среда.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram