РЗИ – Стара Загора провежда изследвания с бързи антигенни тестове за COVID-19 на педагогическия и непедагогическия персонал в учебните заведения в област Стара Загора

РЗИ – Стара Загора провежда изследвания с бързи антигенни тестове за COVID-19 на педагогическия и непедагогическия персонал в учебните заведения в област Стара Загора. На 25 януари са проведени изследвания на 366 души в 26 училища. Всички резултати са отрицателни.

Целта на настоящото изследване с бързи антигенни тестове е навременно да се открият положителни за COVID-19, които може да са без оплаквания (вирусоносители), или с различни по вид клинични симптоми. Изследването е по желание.

С неговото провеждане се цели да се намали възможността за предаване на инфекции от COVID-19 от вирусоносител или болен в училищна среда. То ще допринесе и за направата на моментна снимка на реалното разпространение на вируса SARS-CoV-2 сред населението.

            Изследванията с бързи антигенни тестове на педагогическия и непедагогическия персонал в учебните заведения в област Стара Загора ще се извършват по график до 2 февруари.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram