РЗИ Стара Загора – домакин на международен семинар на 13 и 14 февруари

Регионална здравна инспекция – Стара Загора ще бъде домакин на двудневен международен семинар по проект „Равенство в здравеопазването 2020″, който ще се проведе на 13 и 14 февруари т.г. на Старозагорските минерални бани . Организатор на дейностите по проекта от българска страна е д-р Елена Канева – директор на РЗИ- Стара Загора.
Проектът HEALTH EQUITY – 2020 (Равенство в здравеопазването 2020) се реализира в рамките на здравната програма на ЕС. Той се финансира от Изпълнителната агенция по здравеопазване и защита на потребителите към Европейската комисия. Проектът стартира през юли 2013 година и ще се осъществи за три години.
Включени са 10 региона – по един от 10-те нови страни-членки на ЕС. Регионалната здравна инспекция – Стара Загора е единствената, която представя България. Останалите партньори са: Lodzskie (Полша) и Pomurje (Словения) – пилотни региони и асоциирани партньори; по един регион от Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Румъния и Словакия.
Основната цел на проекта „Равенство в здравеопазването 2020″ е да подпомогне държавите-членки (регионите) да разработят планове за действие, основани на доказателства, за намаляване на неравенствата в здравеопазването, а също така и да информира за използването на структурните фондове на ЕС в следващия програмен период.
Семинарът, на който домакин е Старозагорската здравна инспекция, е на тема „Изходни позиции“. На него ще се представят доклади от регионите с резултати от оценка на потребностите – тема, обсъдена по време на първия семинар, проведен в Медицински университет, гр. Лодз, Полша на 17 и 18.10.2013 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram