РЗИ: Служителката от градината в Казанлък не е болна от COVID-19

По информация на РЗИ – Стара Загора на 14 юли, около 18:00 часа, в Регионална здравна инспекция – Стара Загора е постъпила информация за положителен резултат от PCR тест на млад мъж от Казанлък. При проведеното епидемиологично проучване е установено, че едно от контактните му лица работи в Детска градина № 2 „Снежанка“ като педагог. Жената е била последно на работа на 10 юли. Към момента е поставена под карантина. Уведомени са кметът на община Казанлък и директорът на детската градина. Това заявиха от здравната инспекция по повод случая със служителката на градината, за която от Община Казанлък вчера заявиха, че е носител на вируса на COVID-19 и дори подложена на лечение.

В съобщението си до медиите от пресцентъра обясниха, че са били сезирани от самата здравна инспекция за служител в ОДЗ 2 “Снежанка” в Казанлък, с положителна проба, настанена в Старозагорската болница УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”, заедно със сина си!

Днес обаче информацията на РЗИ не потвърждава казаното, но все пак детското заведение е затворено за дезинфекция до края на седмицата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram