Ремонтират светофари на ключови кръстовища

Проблеми със светофарните уредби в града на розите налагат спешни ремонти през август до началото на септември. За повече от месец предстоят периодични прекъсвания в работата на отделни кръстовища. В отпускарския месец и горещото време шофьорите ще трябва да се съобразяват с текущите ремонти. За определен период от време кръстовището на бул. „Александър Батенберг“ и ул. „Св. Св Кирил и Методий“ ще остане без работеща светофарна уредба, тъй като ще тече цялостна подмяна на контролера за управление, светлинно-сигнализиращите тела и надземните кабелни линии.

Синхронизиращи устройства ще бъдат ремонтирани по всички светофарни уредби за осигуряване на координиран режим „Зелена вълна“ по „23-ти пехотен Шипченски полк“ и бул. „Александър Батенберг“ за средна скорост 29 км/ч.


Предстои подмяна на светофарен контролер за уредба №109 – кръстовището на бул. „Александър Батенберг“ и бул. „Никола Петков“. По време на подмяната светлинната сигнализация на кръстовището ще бъде изключена.

Ще бъде ремонтиран светофарът и на кръстовището на бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“ с ул. „Александър Стамболийски“.

Мигаща светлина с жълт цвят ще предупреждава водачите за текущите ремонти на кръстовището на бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“ с ул. „Христо Ботев“.


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram