Редовно заседание събира съветниците в понеделник

 

50–то поред редовно заседание на Общинския съвет свика в понеделник /30 юни/ председателят му Николай Златанов.

Като приоритетна, първа точка, адвокат Златанов е включил прегласуването на вече взето решение от Съвета. Областният управител върна това решение, което касае приемането на отчета на бюджета за миналата година, понеже отчетът е приет от старейшините, но е нарушен законът, който предвижда преди това бюджетните приходи и разходването им да бъдат обсъдени публично.

Няколко са акцентите в дневния ред на сесията, включващ 26 точки.

Очаква се да бъде дебатиран  проект за решение за приемане на нова Наредба № 2 за опазване на околната среда и озеленените площи и дълготрайната дървесина и храстова растителност на територията на Община Казанлък.

Голяма е вероятността горещо обсъждане да се получи по точката с внесения от председателя на Общински съвет проект за решение относно приемане ”Декларация за несъгласие с претенциите на Народно читалище ”Искра – 1860” за заплащане на наем от Общински театър ”Любомир Кабакчиев” по Споразумение, подписано между страните от 11.04.2012 г. Това предложение не е ново, то бе вкарано в дневния ред на декемврийската сесия, но бе отложено за по—нататъшно разглеждане.

Предстои съветниците да одобрят предложението за предоставяне за срок от пет години безвъзмездно помещение в Поликлиниката за нуждите на Районна здравноосигурителна каса.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram