„Работилница за родители „Да пораснем заедно“ правят и в Казанлък

Добрият родител често си задава въпросите: Как да бъда добър родител? Как да говоря с детето си, така че да ме разбира? Как да поставям правила? Как да разбирам нуждите на децата си, когато те не могат да ги изразят? Как да помогна на детето да развие своите възможности? Как да се справям успешно с нежеланото поведение? Как да подкрепя детската самостоятелност и инициатива?


В отговор на това, Сдружение „Бъдеще за децата“ започва поредица от срещи, отворени за посещение от родители на малчугани. Работилница за родители  Да пораснем заедно“ е по програма, разработена от УНИЦЕФ и прилагаща се в редица държави, обясняват от неправителствената организация. Представлява 14 тематично свързани сесии по време, на които родителите имат възможност да общуват с други родители и специалисти, да обменят опит и мисли, както и да научават повече за развитието на детето и неговите психологически потребности, родителството и взаимоотношенията с децата, ефективното общуване с детето, разрешаването на конфликти и др.  

В сесиите се използват различни форми на работа – кратки лекции, упражнения, казуси, но най-вече се обсъждат определени теми, обменя се опит, споделя се информация, знания и умения.

Първата среща е на 2 октомври от 17.30ч. в сградата на Комплекса за социални услуги за деца и семейства на ул. „Войнишка“ 25 /бившата Община №2/.

Участието в програмата е напълно безплатно.

Програмата „Работилница за родители „Да пораснем заедно“ се реализира в резултат на сключеното споразумение за сътрудничество на Община Казанлък и УНИЦЕФ – България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram