Първолаците от „Кулата“ – вече грамотни и с участие в инициативи, насърчаващи четенето

Продължават поредицата от инициативи в ОУ „Кулата“, започнали на 11 май, когато бе отбелязан празникът на светите братя и просветители Кирил и Методий. След месеци на усилен труд, упоритост, много прочетени и изписани страници, грамотните първолачета на училището посетиха и „храма на книгите“ в Казанлък. Учениците от първите класове на ОУ „Кулата“ гостуваха в Детския отдел на библиотека „Искра“, където им бе направена презентация за важността на делото на светите братя. По време на беседата те получиха указания как могат да станат членове на библиотеката, разгледаха книжките в Детския отдел и разбраха колко е важно да ги пазим и обичаме.

Всяко дете получи и Молба на книгата. Първокласниците пък изненадаха с програма, която бяха подготвили специално за случая.

В предверието на втория етаж малчуганите успяха да видят и част от картините на Елена Тодорова, която допреди година беше възпитаничка на ОУ „Кулата“. Днес Елена се радва на първите си успехи в света на изобразителното изкуство като ученичка от НУПИД „Акад. Дечко Узунов“.

Друга инициатива на училище „Кулата“ е седмицата на четенето, в която децата се изявяват и четат популярни творби на своите съученици.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram