Първа копка

На 22.03.2022 г., 12.30 ч. в  гр. Казанлък, бул. Освобождение, на изхода на града към гр. Крън – ще се състои  ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ОТКРИВАНЕ НА СТРОИТЕЛЕН ОБЕКТ ПО ПРОЕКТ №.BG16M1OP002-1.016-0013, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура за директно предоставяне BG16M1OP002-1.016 „Изграждане на ВиК инфраструктура“ на конкретен бенефициент “Водоснабдяване и канализация” EООД – Стара Загора.

Проектът в гр. Казанлък е насочен към подмяна на над 20 кm водопроводна мрежа в комбинация с управление на налягането, за постигането на което ще се обособят 3 DMA зони, обхващащи т.н. „Средна зона“, а именно западно от р. Енинска и южно от бул. „Александър Батенберг“ и северно от ж.п. линията. Това са зони за управление на потреблението или затворени части от мрежата, в които с точност се измерва подадената и консумираната вода и се следят дебит и налягане.

На този етап  се предвижда цялостна подмяна на  съществуващите амортизирани етернитови и стоманени водопроводи в трите ДМА зони. Ще бъде реконструирана и близо 1 кm от канализационната мрежа на града. Целта е реконструкция на съществуващия канализационен колектор Бф400  в кв.“Васил Левски“,  по ул.“Севт III“ от ул. „Стара планина“ до бул.“23 пехотен Шипченски полк“, в който заустват отпадъчните води от външния колектор, обслужващ селата Шипка, Шейново, Хаджидимитрово и Крън.

Амбициозният проект цели да се извърши реконструкция на старата водопроводна мрежа по улиците на ДМА зоните, като се осигури преустановяване на авариите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram