Първа инвестиция, привлечена от Продължаваме Промяната в област Стара Загора 

Водеща турска фирма специализирана в прозиводството на есенции за козметични и санитарни продукти, както и на продукти за хранително-вкусовата промишленост, планира да изгради производство на стойност 6 млн. евро и да разкрие повече от 20 работни места с висока добавена стойност в област Стара Загора.

Инвестицията е първата част от плана на народния представител Атанас Михнев да разкрие 1000 работни места в региона, като привлече международни и местни инвеститори в областта.

След срещата с обл. управител на Стара Загора проф. Наско Василев вчера, днес представителите на турския консорциум посетиха град Чирпан, където разгледаха възможни бъдещи производствени локации. Там те бяха посрещнати от народния представител Атанас Михнев, изп. директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев и Ивайло Крачолов – кмет на град Чирпан. „Тази инвестиция и тези срещи са част от новия подход на правителството на „Продължаваме Промяната“ България активно да привлича инвестиции, а не да пречи на потенциалните инвеститори и да ги принуждава да избират други държави“, заяви Атанас Михнев след срещата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram