ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ откри учебната 2021/2022 година

Тържествено бе открита новата учебна година в Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Казанлък.

С оглед на епидемичната обстановка в цялата страна, за да бъде опазено здравето на възпитаниците и училищния персонал, на тържеството присъстваха само новопостъпилите ученици от VIII клас, техните класни ръководители и директорът на гимназията. Учениците от IX до XII клас посрещнаха новата учебна година в класните стаи, спазвайки препоръките на Министерството на здравеопазването срещу разпространението на COVID – 19.

За осмокласниците празникът започна с тържествен ритуал – изслушване на националния химн, издигане на националното знаме и посрещане на училищния флаг. Директорът на гимназията, г-жа Румена Петрова, приветства новите членове на училищната общност и ги призова да съхраняват традициите на гимназията, да се справят с предизвикателствата, които ще срещат, да усвоят отлично учебния материал и не на последно място – да бъдат здрави и успешни през новата учебна година.

В края на празничното тържество, под звуците на първия училищен звънец, учениците прекрачиха прага на гимназията и се отправиха към класните  стаи.

На първия учебен ден бе отбелязaно и пенсионирането на дългогодишния преподавател по физическо възпитание и спорт – Тошко Узунов. Колективът му пожела да бъде здрав, успешен и да съхранява доброто в себе си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram