Прокуратурата опъна чадър над областната Микова?

Старозагорският прокурор Жанета Недкова отказа да образува наказателно производство срещу областния управител Гергана Микова и прекрати преписката с данни, разкриваща как Микова е закупила общинско жилище като е декларирала неверни факти.

В наша публикация от 27 март 2018г.Как областната Микова купи незаконно, но изгодно общински апартамент в Стара Загора показахме в серия документи, че Микова не е била крайно нуждаеща се, когато е кандидатствала пред Община Стара Загора за закупуване на апартамента от 67 кв.м на атрактивно място и на апетитна цена.

Тя е била по това време семейна и е притежавала половината части от имотите на съпруга си. В  Декларацията за семейно и имотно състояние Микова, обаче, е премълчала тези факти и декларирала невярно съдържание, което е предпоставка за носене на наказателна отговорност по чл.313 от Наказателния кодекс.

Скандалното по този случай е не само това, а и затварянето на очи от страна на висши представители на общинската администрация и на общинските съветници на Стара Загора, на които е Микова съвсем не е непозната, тъй като е журналист и общински съветник от НФСБ, а е омъжена и за популярен предприемач.

Екипът на Пресс ТВ сезира Районната прокуратура в Стара Загора и поиска проверка. След отказа на прокурор Недкова да образува наказателно производство, имаме причина да подозираме, че преписката съдържа документи, които не са ни известни. И са основание прокурорът да я прекрати.

Ще настояваме цялата преписка да ни бъде предоставена, както и ще сезираме за случая „Микова“ Окръжна прокуратура, Стара Загора.

Готови сме да се извиним на госпожа Микова, ако тя опровергае с документи изнесеното от нас.

Припомняме, че Гергана Микова е регионалния шеф на НФСБ и бе спусната за областен управител на Стара Загора само няколко дни след като Валери Симеонов стана вицепремиер на 4 май 2017г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram