Прокуратурата в Стара Загора погна мъж за блудство

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Г.Д., на 30 г., за това, че на 18.08.2021 г. в гр. Стара Загора е извършил действие с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на 51-годишна жена – престъпление по чл. 150 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото са събрани достатъчно данни и доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че именно Г.Д. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем – оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, протокол за разпознаване на лице, съдебномедицинска експертиза и др.

Обвиняемият е извършвал блудствени действия с пострадалата жена чрез употреба на сила, причинявайки й телесни увреждания.  

Г.Д. е бил задържан за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура-Стара Загора и е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram