Призоваваме всички хора, загрижени за животните, да подкрепят инициативата!

/Пресс ТВ/ До края на август може да се включите в кампанията, която екип от доброволци провежда в Казанлък за събиране на подписи към Европейска гражданска инициатива ,,Козметика без жестокост’’. Тя се провежда от организация ,,Невидими животни’’, която и в момента обучава доброволци в цялата страна за събиране на подписи в градовете. До момента в европейските държави вече са събрани над 970 хиляди подписа, а целта е достигане на 1 милион до края на август. България е на второ място по активност с цели 42 хиляди подписа.

„Щастлива съм, че и тук, в Казанлък, се сформира екип от загрижени, старателни и отговорни млади хора, с които заедно отделяме от времето и енергията си, за да допринесем за каузата“, разказва за инициативата казанлъчанката Елиа Тилева:

„Искрата беше запалена с една импровизирана акция против експериментите върху животни, която организирахме двамата с Денис в училище, а официалното начало на кампанията по събиране на подписи беше поставено на 7-ми юли, със съдействието на ,,Невидими животни’’. Сега пунктът на доброволците се разполага в парк ,,Тюлбето’’- предиобед – от 10 до 12ч. и вечер – от 19 до 21 ч., като подписите се събират и онлайн, на сайта bezbolka.bg.

Призоваваме всички хора, загрижени за животните, да подкрепят инициативата, да научат повече по темата от нас, доброволците, или от сайта на ,,Невидими животни’’, и да споделят с близки и приятели. Вярвам, че промяната, за която се борим, ще направи света ни малко по-добро и човечно място за всички създания!

Целта ни е не само да допринесем за прекратяване на жестоките експерименти върху животни за изпитване на козметични продукти и домакински препарати в ЕС, но и като цяло да обърнем вниманието на хората към този проблем, да ги информираме по темата и да призовем към осъзнати избори с грижа към животните и природата. Искаме да покажем, че реалността зад лъскавите опаковки понякога е грозна, нехуманна и жестока, и пътят на много луксозни продукти до рафта в дрогериите е очертан с болка и смърт на невинни животни. Готови сме да разкажем търпеливо на всеки, който се интересува, за експериментите с животни и за техните алтернативи, които са не само по-морално оправдани, но и по-надеждни. Надяваме се да разширим и променим разбиранията на хората по този проблем, а последвалата положителна промяна ще бъде естествен резултат от това“.

Повече за същността на експериментите върху животни, аргументите ,,ПРОТИВ”, алтернативните методи и най-често задаваните въпроси може да прочетете тук: : https://nevidimi.bg/all-about-animal-testing/ .

Казанлъшките доброволци заедно с основателите на ,,Невидими животни“ от предишните им акции на площад ,, Севтополис „.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram