Признание! Наградиха казанлъчани в националния конкурс „Учител на годината“

На 11 май, в Деня за почит към светите братя равноапостоли и първоучители Кирил и Методий, в навечерието на най-светлия български празник – 24 май, Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, се състоя заключителният етап на XXI национален конкурс „Учител на годината“. Със специална награда на СБУ бе отличен и треньорът по таекуондо, учител при ОДК „Св. Иван Рилски“ Николай Богданов, както и директорът на образователната институция Денница Танева. Двамата казанлъчани бяха единствените представители на града на розите на престижната церемония, с номинации в своите категории от ТОП 10 на учителите и директорите на учебни заведения в страната и получили награди за успешна работа и заслуги.

Синдикатът на българските учители за 21-ви път проведе едно от най-престижните и емблематични свои събития, като церемонията по награждаване на най-добрите и успешни учители и директори от страната бе открита от председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева. Сред официалните гости на тържествената церемония бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, д-р Елеонора Лилова – председател на ДАЗД, Чавдар Христов – вицепрезидент на КНСБ, Живка Първанова – зам.-областен управител на София-град и др.

Тази година в авторитетния конкурс кандидатстваха над 250 учители и директори от цялата страна, от които бяха номинирани 74. Сред тях са победителите, наградени от СБУ за професионализъм, отдаденост и новаторство в десет направления. Двадесет и седем учители и директори станаха носители на високия приз на Синдиката „Учител на годината“ и четиридесет и седем на Специалната награда на Председателя на СБУ, включително и в новото направление „Учители наставници“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram