Пресс ТВ победи! Сменят скобаджийските „билетчета за баня“ с фишове

Екипът на Пресс ТВ се оказва прав в поредица материали, където още миналата година постави въпроса за талоните, с които се глобяват казанлъчани, паркирали неправилно. Т.нар. „билетчета за баня“ очевидно отиват в историята, тъй като с нова общинска наредба вече ще глобяват с фишове.

Излиза, че хартийките със санкцията от 10 лева без реквизити, раздавани от скобаджиите, наистина са били нелегитимни, защото в новата Наредба №4 пише, че фишовете трябва „да съдържат данни: за самоличността на упълномощения от кмета служител, наложил глобата, за самоличността на нарушителя, за мястото и времето на нарушението, за нарушените разпоредби и за размера на глобата.“ Фишът се подписва от служителя и нарушителя.

Документът ще има вече три екземпляра, става ясно от текста на Наредбата, не както до сега хвърчащо талонче. Фиш ще се издава и в отсъствие на нарушителя. Първият му екземпляр ще се закрепва върху автомобила, вторият ще се праща по пощата на шофьора, паркирал неправилно , а третият ще остава в службата по контрол. Ако глобата не се плати в 7-дневен срок, следва автоматично влизане в сила на наказателно постановление.

Все още няма публикуван вариант как ще изглежда фишът, но е ясно, че до сега Общината беше в гаф с „билетчетата за баня“, въпреки яростната съпротива на чиновниците й срещу десетките сигнали на Медийна група „Вис виталис“, правотата ни след една година е факт..

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram