Пресс ТВ и казанлъчани принудиха местната власт да заработи по мерките за каруците-убийци

Три месеца след кампанията на Пресс ТВ „Спри каруците-убийци!“ местният парламент на Казанлък стартира обсъждане на промени в Наредба №30 за движението на превозните средства на територията на общината. Предложенията са основно от опозиционната БСП и са десетки.

Припомняме, че инициативата на Медийна група „Вис виталис“ –  „Спри каруците-убийци!“ бе провокирана от поредната трагедия на пътя, причинена от конски впряг. На 27 октомври по пътя до село Тулово загинаха 22-годишния Цанко и 23-годишната Виктория заради конска двуколка без светлини.

Екипът на прессгрупата ни призова казанлъчани да снимат нарушения и да качват снимките в нашия сайт www.presstv.bg,  да изпращат сигнали, да пишат коментари, да предлагат решения, да дават идеи.

Обещахме чрез нас те да стигнат до Община Казанлък и призовахме кмета да реагира на всеки сигнал или предложение на гражданите и да дава отговор на всеки техен въпрос – до момента, в който Галина Стоянова отчете пред своите съграждани, че безпрекословно изпълнява задълженията си по Наредба 30, докато не бъде въдворен пълен и законен ред.

Казанлъчани – гневни с основание, се отзоваха масово и заваляха снимки и видео-клипове със стотици нарушения на каруци. Стана ясно, че гражданското общество тук не само е будно, но и активно, въпреки мълчанието на властта, а проблемът е остър и нетърпящ отлагане .

Вчера, на заседание на общинския съвет, започна обсъждането на първо четене на промени в Наредба №30.

Пресс Тв и казанлъчани принудиха властта да заработи и да вземе мерки за каруците-убийци. Успяхме заедно да разцепим тишината и мълчанието на властта и силно се надяваме, че това ще предотврати нови инциденти и жертви.

Работата на Пресс ТВ е да показва и да заостря вниманието на упражняващите власт върху проблемите на хората, особено ако служителите на обществото са обърнати гърбом към неволите на казанлъчани.

Можете да разгледате всички материали от инициативата „Спри каруците-убийци!“ тук:

СПРИ КАРУЦИТЕ-УБИЙЦИ!

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram