През погледа на птиците

Изложбата „Аерофотография“ на Явор Мичев гостува в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък. Откриването й е на 14 март, от 17.30 часа.

Явор Мичев се занимава с аерофотография вече 11 години. Започва да снимка още като ученик. Запечатва на лентата пейзажи и улични сюжети, които го впечатляват.

Русенецът прекъсва заниманията си за кратко като студент, след което отново се завръща към камерата. Само че вече има друга страст – да снима докато лети. Фотографията е неразделна част от ежедневието му. През 2007 година за пръв път лети с мотоделтапланер. Връзката между полета и страстта към фотографията дава нови хоризонти и нови възможности за авторски проекти. Оттогава той концентрира цялата си творческа енергия и техническите си познания именно в тази насока.

Явор снима от парапланери, мотоделтапланери, паратрайкове и малки самолети. От 2014-та година за реализиране на творческите си идеи използва основно безпилотни радиоуправляеми платформи – дронове.
За него аерофотографията е сбъднатата мечта да вижда и отразява през погледа на птицата. Светът оживява в нови, запомнящи се композиции и сюжети, а дори и най-познати места неочаквано и приказно се променят.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram