Предстоят ремонти и на волейболната зала в СК „Арсенал”

Преди началото на срещите от новите шампионати за волейболните гарнитури на „Казанлък волей“ ще бъде частично ремонтирана залата на СК „Арсенал“, обяви президентът на ВК „Казанлък Васил Аргиров. В залата за тренировки се водят и волейболните двубои, както в българското първенство за различните възрасти при девойки, юноши и жени, така и контролни срещи. Казанлък бе и домакин и на балкански първенства при подрастващите. За първа година Градът на розите ще разполага и с професионален отбор при жените, който ще се впусне в надправарата наесен.

Предстоят важни мачове от женското първенство, длъжни сме да подобрим условията за игра, допълва президентът на казанлъшкия волейболен клуб. Ще бъде санирана част от сградата, за да се избегне високата температура, при която до скоро се играха мачовете. Ще бъде засилено и осветлението на залата, за по-добра видимост.

Залата разполага с 500 седящи места, като се предвижда седалките да бъдат освежени. Промяната ще става поетапно, казва още Аргиров. Той ще финансира със собствени средства козметичния ремонт и санирането на спортната зала.Почти изцяло, на разноски на клуба и частично с финансова помощ от страна на Община Казанлък премина подготвителния лагер на част от възпитаниците на волейболния клуб на Приморско, водени от треньорката Лариса Китипова.

30 деца заведе на Приморско треньорката на девическите гарнитури Лариса Китипова. В момента съставите тренират по график всеки ден до 14 септевмри, но от началото на новата седмица, графиците се променят, с оглед на старта на учебната година.

Междувременно, в понеделник на извънредно заседание управата на волейболната централа ще се решава кога и как да стартира женското първенство.

Тези дни в състава на новосформирания женски тим от Казанлък бяха привлечени още две волейболистки – Мариела Георгиева от „Хебър“ Пазарджик и състезателка от тима на Славия. Очаква се момичетата да се присъединят и подсилят отбора на Казанлък, който тренира усилено от седмица под наставничеството на опитния Стоян Гунчев.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram