Представители на Община Казанлък участваха в празничните утра за първия учебен ден

Представители на Община Казанлък участваха в празничните утра по случай първия учебен ден в 10 общински училища и 4 държавни учебни заведения на територията на Казанлък. От името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова те поздравиха учителите и учениците и им пожелаха здраве и много успехи през новата учебна година. Заместник-кметът на община по инфраструктура, строителство и транспорт Казанлък Даниела Коева поздрави преподавателите и учениците в Хуманитарна гимназия „Св.св.Кирил и Методий“, която е едно от 7-те училища в града, напълно обновено по проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Директорът на гимназията Слави Радев благодари на Община Казанлък за успешната реализация на проекта, благодарение на което възпитаниците влизат от първия ден на новата учебна година в напълно обновена сграда. Възпитаници на училището поздравиха своите учители, родители и гости на тържеството с богата празнична програма.

Представители на общината имаше още в ПМГ „Никола Обрешков“, Гимназия „Акад. Петко Стайнов“, СОУ „Екзарх Антим І“, ОУ „Мати България“, ОУ „Никола Вапцаров“, ОУ „Георги Кирков“, ОУ „Кулата“, ОУ „Чудомир“, ОУ „Св. Паисий Хелендарски“, ПГ по лека промишленост и туризъм, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, НГПИД „Акад. Дечко Узенов“, ПГ „Иван Хеджиенов“. Отделно поздравителни адреси получиха всички учебни заведения на територията на община Казанлък, които са общо 22 общински и 5 държавни.

ПМГ „Никола Обрешков“ е едно от 11-те училища в България, които с решение на Министерски съвет получиха награда от 10 000 лв. за високи постижения в национални и междуародни олимпиади. Това са училища, които имат повече от двама медалисти на олимпиади за периода от 01.06.2011 г. до 01.09.2012 г. Природо-математическата гимназия в Казанлък е единственото училище в област Стара Загора с това отличие.Трима негови възпитаници – Катерина Найденова, Йордан Йорданов и Алексанъдр Скляров, получиха от министър-председателя на Р България Бойко Борисов индивидуални награди – таблети. Катерина Найденова тази година е в 11 клас. До момента тя има спечелени общо 2 златни, 4 сребърни и 1 бронзов медали от международни състезания по природни науки и физика. Йордан Йорданов е в 12 клас. Той има два сребърни медала от международни олимпиади по физика. Александър Скляров има над 5 сребърни медала от международни състезания и олимпиади по математика и физика. Александър Скляров е студент в Кеймбридж – природни науки и физика, а Катерина Найденова и Йордан Йорданов са поканени да участват в Световната олимпиада по физика, която ще се проведе от 27 декември 2012 г. до 3 януари 2013 г. в Папуа, Нова Гвинея. В нея се поканват да вземат участие само най-добрите учащи се – медалисти от международни олимпиади по физика. През 2011 г. в нея са участвали само 60 млади физици от целия свят.

ПМГ „Никола Обрешков“ започва новата учебна година с 697 ученици в 26 паралелки от 5 до 12 клас.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram