Преди обяд дъжд, следобяд слънце

Днес преди обяд в източната половина от страната все още ще има превалявания от дъжд. Облачността ще бъде променлива, след обяд в много райони по-често до слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина ще е умерен и временно силен; вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София около 13°.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна. Преди обяд в планинските масиви в Централна и Източна България ще превали дъжд, над 1800-2000 метра – слаб сняг. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието преди обяд ще е облачно с превалявания от дъжд. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, по северното крайбрежие и временно силен западен вятър. Максимални температури между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram