Преди матурите: стрес тест за квестори и преподаватели по чужд език

Във връзка с предстоящия заключителен етап от обучението за оценяване в електронна среда, както и апробиране на системата за проверка на изпитните работи от държавните зрелостни изпити на 19 май 2020 година в точно определен времеви интервал, ще бъде проведен  стрес тест за преподавателите по чужд език, както и за всички оценители, включени в заповедите на националните комисии за оценяване на ДЗИ.На 19 май 2020 година само в интервала от 13:00 до 17:00 часа, новообучените преподаватели по чужд език трябва да проверят и оценят 30 (тридесет) броя писмени работи.

На 19 май в интервала от 13:00 до 17:00 часа, всички оценители, включени в заповедите на националните комисии за оценяване на ДЗИ, следва да проверят и оценят 3 (три) броя писмени работи. Освен това те трябва да извършат и всички необходими действия по смяна на парола и активация на токън.

Участниците в стрес теста следва да организират електронно обучение на учениците си, така, че да имат възможност да изпълнят задачата.

Допълнителни указания ще бъдат получени по електронен път от организаторите на обучението, посочват от Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram